HMHCbanner-1920-3.jpg HMHCbanner-1920-4A.jpg HMHCbanner-1920-5.jpg HMHCbanner-1920-7.jpg HMHCbanners-1920-JJ-13.jpg MA3-2018 10 14.jpg
 
Algemeen

Yes! We mogen weer competitie spelen!

Nieuws afbeelding 25-1
Goed nieuws vanavond tijdens de corona-persconferentie! Er zijn veel versoepelingen aangekondigd en ja, we mogen ook weer per komend weekend competitie gaan spelen. Nog wel met de nodige restricties en met een dringende oproep aan iedereen deze regels ook strikt na te leven zodat we dit goede nieuws ook kunnen vasthouden.

DE COMPETITIE
Het goede nieuws is dat zowel de zaalcompetitie als de midwintercompetitie aankomend weekend weer van start gaat! Dit brengt uiteraard ook weer de nodige organisatie en communicatie met zich mee, dus houd alle berichtgeving goed in de gaten. Om te beginnen: deze lopende week blijft alles nog even bij het bestaande schema qua trainingen en extra interne wedstrijdjes. Het is te kort dag en te verwarrend om dat per direct om te gooien. Wel gaan we in lijn met de KNHB aankomend weekend van start met de reguliere competities, dus die indeling is sowieso leidend! Veel teams hadden aankomend weekend wellicht een alternatieve interne wedstrijd gepland, maar die zullen zeer waarschijnlijk komen te vervallen (aangezien de zalen die we daarvoor gebruiken nu weer door de KNHB worden ingezet). Dit laatste zullen we nog bevestigen, maar ga in ieder geval uit van de reguliere competitiewedstrijd! Voor wat betreft het trainingsschema voor de aankomende weken gaat de technische staf nu zo snel mogelijk aan de slag om dit uit te werken. Dus deze informatie volgt zo snel als mogelijk.
 
ARBITRAGE JUNIOREN
De Arbitragecommissie gaat haar uiterste best doen om voor aankomend weekend de benodigde arbitrage in te plannen voor de Junioren. Uiteraard kunnen ze daar alle hulp bij gebruiken. Voor de AB teams was het al gebruikelijk dat de teams dit zelf invullen, maar een dringend verzoek aan alle (thuisspelende) teams om te kijken of het binnen het team kan worden opgelost. Indien je het in je eigen team kunt oplossen, dan graag zo snel mogelijk doorgeven aan de arbitragecommissie ([email protected]) zodat zij dan de namen kunnen inplannen en de commissie zich kan focussen op de teams waar de arbitrage minder makkelijk is in te vullen. De Senioren regelen zoals gebruikelijk hun eigen arbitrage in de zaal.
 
ZAALDIENSTEN
Voor wat betreft zaaldiensten een soortgelijk verhaal. Eerlijk gezegd hebben we aan het begin van het zaalseizoen al gesignaleerd dat het steeds lastiger wordt voor de Organisatiecommissies (OC’s) om dit in te plannen (omdat zij steeds minder zicht hebben op welke ouders al voor andere dingen zijn ingedeeld of welke ouders in quarantaine zitten of CTB hebben). Dus hier ook het dringende verzoek aan alle teams om dit ZELF in te delen (vaak goed te combineren met de rij-ouders). Soms wijzen de coach of manager twee mensen aan of vragen wie beschikbaar is, maar bij deze ook een oproep aan alle ouders: als je toch weer eens wilt gaan kijken naar een wedstrijd, meld je dan ook eens spontaan aan en neem daarmee de coach of manager wat werk uit handen!
 
COMPLEETHEID VAN TEAMS
Wij hebben afgelopen weken al gemerkt dat veel teams moeite hebben om überhaupt het hele team op de been te krijgen (ziekte, quarantaines, etc). Gelukkig zijn ook de quarantaineregels versoepeld, maar het is de verwachting dat dit hier en daar toch tot uitval gaat leiden. Zoek daarom tijdig naar invallers en probeer samen naar oplossingen te zoeken. Mocht dit toch niet lukken: zorg dan dat je dit tijdig communiceert aan de wedstrijdsecretaris ([email protected] of [email protected]) voor de nodige communicatie naar KNHB en tegenpartij. Ook kan het zijn dat de tegenpartij wellicht niet komt opdagen. Dus houd sowieso goed de website in de gaten voor afgelastingen.

Tot slot, kijk op op de website van de KNHB voor aanvullende informatie en overzicht van alle maatregelen (LINK) en mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons te zoeken.

Met vriendelijke groet,
Bestuur, JHC, TM, Arbitrage, ZaalCie, WedSecs