BlaashalVeld1.JPG HMHCbanner-1920-3.jpg HMHCbanner-1920-4A.jpg HMHCbanners-1920-JJ-13.jpg MA3-2018 10 14.jpg MB-2022 11 27 HMHC H1 - Leiden H1-003.jpg MB-2022 11 27 HMHC H1 - Leiden H1-021.jpg MB-2022 11 27 HMHC H1 - Leiden H1-047.jpg Veld3.JPG
 
Algemeen

Energiemaatregelen op HMHC

15-12

Net zoals bij velen van ons thuis, drukken de lasten voor gas en elektra zwaar op de kosten van HMHC. Vanzelfsprekend willen we op de club doen wat we kunnen om door verduurzaming de kosten te beheersen en bij te dragen aan een beter klimaat.

De eerste stap die we gaan zetten is het installeren van LED verlichting op alle velden. Dit zal eind januari 2023 plaatsvinden. Daarmee zijn we in staat het veldseizoen te starten met ca. 60% minder energieverbruik dan met onze huidige halogeen lampen. Wel zal helaas ons energietarief per 1 januari 2023 verviervoudigen. Daarmee zal onze energierekening nog steeds aanzienlijk hoger uitkomen dan afgelopen seizoen. Tot dat de nieuwe LED verlichting is geïnstalleerd kan er GEEN gebruik gemaakt worden van de verlichting op de velden.

Een andere stap die we helaas moeten zetten is dat we vanaf deze week het warme water voor de douches hebben uitgeschakeld. We hebben op HMHC relatief oude warm water boilers die de hele week aan moeten staan om op een beperkt aantal momenten, voor een beperkt aantal teams, warm water voor de douches te bieden. Met de huidige gasprijzen kunnen we dat niet dragen. Voorlopig dus helaas letterlijk een koude douche op HMHC. In het clubhuis en de zaal zullen we de verwarming wat matigen, maar wel voldoende op temperatuur houden.

We zijn samen met een externe partij aan het kijken naar de verdere verduurzaming van zowel ons warme water als ook de verwarming van het clubhuis. We hopen oplossingen te vinden waarbij we een stap kunnen zetten in verduurzaming van de club, lagere kosten maar ook weer warm water. We realiseren dat het ontbreken van een warme douche voor onze eigen en bezoekende teams een gemis is. Ons streven is hier zo snel mogelijk stappen in te kunnen zetten. Mocht je ervaring in hebben in verduurzaming en willen bijdragen – dan horen we graag van je. Ideeën en inzet zeer welkom.

Sportieve groet,

HMHC Bestuur