Dames 1 - op de rug.JPG Dames 2.JPG hmhcbanner-1920-1.jpg hmhcbanner-1920-3.jpg HMHCbanner-1920-B.jpg hmhcbanner-1920-F3.jpg Veteranen B - spel.JPG
 

Senioren

Op HMHC kun je als (jong)senior terecht. Voor alle leeftijden, niveaus en spelvormen. Hockeyen op HMHC staat garant voor sportieve zondagen met vrienden en gezelligheid.

Naast Heren 1 en Dames 1 heeft HMHC ook senioren breedte hockey competitieteams voor spelers/speelsters vanaf 18 jaar. Je traint één keer per week door de week en speelt een wedstrijd op zondag.

Senioren breedte hockey is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een sociale omgeving waarin ze hun hockeyvaardigheden kunnen uitoefenen en verbeteren, zonder de druk van een competitief niveau.

Heb je interesse, neem contact op met [email protected].

Binnen senioren hockey zijn er een aantal specifieke leeftijdscategorieën:

Jong Senioren onder 25

De Jong Senioren competitie is speciaal voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar, om zo met leeftijdsgenoten te kunnen blijven hockeyen. Dit zorgt voor een geleidelijke overstap naar de senioren. Het jong senioren hockey biedt spelers de mogelijkheid om hun techniek, tactiek en conditie verder te ontwikkelen. Het is een overgangsfase tussen het jeugdhockey en het seniorenhockey, waarin spelers met leeftijdsgenoten kunnen spelen en zich kunnen meten met andere talentvolle jonge spelers.

Veteranenhockey 30+ en 45+

Veteranenhockey begint bij 30 jaar. Ook zijn er dames en herenteams voor de leeftijdscategorie vanaf 45 jaar. Al deze teams trainen en spelen competitie op wekelijkse basis. Ook is er een dinsdagochtend competitie bij de Dames.

Het doel van Veteranenhockey is om een ontspannen en gezellige sfeer te creëren waarin spelers van verschillende niveaus samen kunnen spelen. Het draait niet zozeer om het behalen van sportieve prestaties, maar eerder om het plezier hebben in het spel, het onderhouden van sociale contacten en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

 

Andere competitievormen

Naast de leeftijdscategorieën kent de KNHB ook andere competitievormen:


Hockey7 competitie

De Hockey7 competitie is opgezet voor hockeyers die niet elke week /weekend willen hockeyen. Leeftijd van de spelers varieert tussen de 30 en 60 jaar. Teams, dames of heren, bestaan uit ongeveer 10 spelers.

Binnen HMHC kan Hockey7 gespeeld worden door Goudhockey teams die naast GOud teams ook tegen andere clubs willen spelen, dan wel trim hockeyers.

Spelvorm: zeven tegen 7 op een half veld, zonder keeper en zonder scheidsrechter. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond, per avond speel je 2 wedstrijden van elke 25 minuten. Een seizoen bestaat uit 4 blokken (herfst, winter, lente en zomer), van elk 3 maanden. Je kan je per blok inschrijven.

Meer informatie over Hockey7


Trimhockey competitie

Sinds een paar jaar spelen verschillende trimmers van HMHC ook mee in de officiële KNHB trimcompetitie, op het veld en in de zaal. Er zijn op dit moment 2 teams die spelen. Vind je het nou leuk om aan deze competitie mee te doen, dan kunnen we mogelijk een 3e team vormen met andere enthousiaste trimmers.

Meer informatie over Trimhockey

 

Buiten de KNHB-competitie

Voor hockeyers die niet in een KNHB-competitie mee willen spelen, is er Trimhockey en GOudhockey:


GOudhockey

GOudhockey is afgeleid van Gooische Oudhockeyers. En dat dekt precies de lading: GOudhockey is voor iedereen uit het Gooi die vroeger gehockeyd heeft, maar geen wekelijkse verplichting op het veld meer wilt. Dit succesvolle initiatief zorgt voor gezelligheid op zondag. Inmiddels zijn er 240 actieve Goudhockeyers, verdeeld over 24 teams. De combi van hockey en gezelligheid is de gouden formule.

Meer informatie over GOudhockey


Trimhockey

Heb je een lange tijd niet gehockeyd of wil je het weer eens proberen, dan is dit een vorm van hockey om weer kennis te maken met de hockeysport. Trimhockey is een laagdrempelige manier voor zowel beginnende als geoefende spelers die graag willen trainen en af en toe een wedstrijd willen spelen, voor elk niveau is plek! Je gaat meer bewegen en het is leuk om te hockeyen! De focus ligt op trainen, veelal op de maandagavond, is er veel ruimte voor een rustige opbouw en flexibiliteit.

Meer informatie over Trimhockey


Aanmelding senioren proeftrainingen

Hockey bij HMHC iets voor jou?

Spreekt hockeyen bij de senioren van HMHC je aan? Meld je dan vrijblijvend aan bij onze club en doe mee met 3 gratis proeftrainingen. Na je aanmelding neemt iemand uit de Technische Commissie contact met je op om je verder te informeren.

Voor elk nieuw lid probeert de Senioren Commissie een plek te vinden in een team waar op dat moment ruimte is. Vanzelfsprekend proberen we je zo snel mogelijk in een team te plaatsen en houden we je hiervan op de hoogte.


Ik meld me aan en kom graag 3x proeftrainen met een Seniorenteam

 

Andere lidmaatschap mogelijkheden

Naast het reguliere senioren lidmaatschap, Trimhockey en GOudhockey biedt HMHC ook de volgende mogelijkheden:


Half lidmaatschap

Ter introductie is er bij de Senioren de mogelijkheid van een halflidmaatschap, met als doelstelling door te stromen naar een volledig lidmaatschap.

Voorwaarden:

  • Per jaar opnieuw aanvragen, in overleg/met toestemming van coach/manager als die er is (D1,D2,H1,H2), anders aanvoerder
  • Aanvraag voor 1 juni, ivm inschrijving teams voor het nieuwe seizoen.
  • Doet mee in de helft van het aantal wedstrijden van het team (dus in een kleinere poule is dat minder wedstrijden) bij teveel wedstrijden kan evt een naheffing volgen
  • Speeltijd per wedstrijd is niet relevant, je mag dus niet in alle wedstrijden de helft spelen.
  • Telt niet mee voor team contributie (senioren jong)
  • Moet passen in het team, streven naar maximaal 6 per team en streven naar maximaal 3 jaar achter elkaar verdeling van de wedstrijden waarin je meedoet in overleg met de aanvoerder

PLUS abonnementen Trim- en GOudhockey

Om ook alvast te ruiken aan de competitie wedstrijden, tegelijk voor de veteranen teams een poule van speelgerechtigde invallers.

Voorwaarden:

  • Voor goud hockeyers, trimhockeyers en dames dinsdag veteranen
  • Senioren commissie streeft naar aansluiting met de veteranen teams, bv door meetrainen op donderdag