Dames 1 - 20 mei.JPG Dames 2 - rugnummers.JPG hmhcbanner-1920-F1.jpg HMHCbanner-1920-J.jpg HMHCbanner-1920-JJ-A.jpg HMHCbanners-1920-JJ-13.jpg HMHCbanners_1920-JB2-6.jpg Veteranen B - overleg.JPG
 

Waarden van HMHC

1. Samen sterk

Alle leden en ouders zetten zich in voor de club. Hoe meer mensen het werk verdelen, hoe beter het loopt en hoe leuker het is voor iedereen.

 

2. Wees sportief en help elkaar

Binnen het veld: Houd je aan de spelregels en aan de normale regels van respect en sportiviteit jegens de scheidsrechters, je tegenstander en de toeschouwers.
Buiten het veld: Help elkaar en wees niemand tot last, ook op weg naar het hockeyveld en terug.
Vraag bij letsel naar contactgegevens van de geblesseerde speler en zoek later contact.

 

3. Zorg voor een positief klimaat

Coaches, ouders en toeschouwers moedigen op een positieve manier aan. Kritiek op spelers, tegenstander of scheidsrechters houden we voor ons. De scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook als dat niet zo is.
Complimenteer elkaar bij goed gedrag en spreek elkaar aan op ongewenst gedrag.
Voorkom geweld, discriminatie, pesten en vandalisme in woord en daad.

 

4. Toon respect voor iedereen

Spelers, coaches, trainers, ouders, scheidsrechters, bestuurders en andere vrijwilligers steken veel tijd en energie in onze club. Wij behandelen hen dus met respect. Opmerkingen of kritiek sturen we niet per email, maar bewaren we voor een persoonlijk gesprek.

 

5. Veiligheid voorop

Tijdens trainingen en wedstrijden zijn scheenbeschermers én bitje verplicht voor HMHC spelers. Toeschouwers, ouders, kinderen en honden (altijd aangelijnd) blijven achter het hek.
Parkeer brommers en fietsen in de daarvoor bestemde vakken en rekken. Zo houd je altijd de weg naar het clubhuis vrij voor de hulpdiensten.

 

6. Shake hands!

De hockeywaarden ‘Sportiviteit en Respect’ benadrukken we met ‘Shake Hands’. Concreet houdt het voor de teams, coaches en scheidsrechters het volgende in:

  • Voor de start van iedere wedstrijd schudden de aanvoerders, coaches en de scheidsrechter elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen.
  • Bij aanvang van iedere wedstrijd vormen beide teams en de scheidsrechters een line up en geven elkaar een hand bij de middenlijn.
  • Na de wedstrijd geven alle spelers, de coaches en scheidsrechters elkaar een hand om elkaar te bedanken of feliciteren.
  • Na de wedstrijd drinken beide teams, de coaches en de scheidsrechters een drankje met elkaar dat wordt aangeboden door het ontvangende team.

Kortom simpele acties die de ‘typische hockeycultuur’ behouden.

Bij thuiswedstrijden zijn de spelers, coach, ouders en andere toeschouwers gastheer en zorgt de coach/aanvoerder namens HMHC voor onze gasten. Hij/zij ontvangt voor de wedstrijd de scheidsrechters, de tegenstander en hun supporters.
Bij een uitwedstrijd zijn de spelers, coach/aanvoerder, ouders en andere HMHC supporters gast en ambassadeur van HMHC.

 

7. Roken, alcohol en drugs

Er wordt niet gerookt in het clubhuis, op de velden, in de dug-out en in de kleedkamers. Sigaretten worden niet verkocht. Alcohol wordt niet geschonken op zaterdag vóór 16.00 uur, en niet aan jongeren onder de 18 jaar. Gebruik van drugs en overmatig alcohol is verboden op HMHC, evenals deelname aan wedstrijden en trainingen onder invloed.

 

8. Ga zorgvuldig om met de accommodatie en materialen van de vereniging

Gooi afval in de bak en breng glas- en servieswerk terug naar het clubhuis. Neem geen eten of drinken mee het veld op. Laat geen spullen achter in de dug-out of de kleedkamers. Parkeer auto, brommer en fiets zoals het hoort.