Dames 1 - op de rug.JPG Dames 2.JPG hmhcbanner-1920-1.jpg hmhcbanner-1920-3.jpg HMHCbanner-1920-B.jpg hmhcbanner-1920-F3.jpg Veteranen B - spel.JPG
 

Arbitrage

Scheidsrechterscommissie

De scheidsrechterscommissie is verantwoordelijk voor het indelen van alle scheidsrechters en voor de opleiding van scheidsrechters. Voor vragen over de indeling van scheidsrechters mail je naar:

Voor vragen over het scheidsrechtersexamen mail je naar: [email protected]

Fluiten van wedstrijden

Alle O18- en O16-spelers worden opgesteld om op zaterdag andere jeugdwedstrijden te fluiten. De scheidsrechterscommissie stelt de scheidsrechters op. Je ontvangt van hen een mail met datum en tijd van de wedstrijd die je moet fluiten. Hiervoor gebruiken we het e-mailadres dat van jou staat in 'Mijn HMHC'. Je bent zelf verantwoordelijk voor een juist e-mailadres. Check ook of de mail in je spambox is gekomen. 

Als je verhinderd bent om te fluiten, moet je zelf een vervanger regelen. Denk hierbij aan de wissel met een teamgenoot. Geeft deze wissel door aan [email protected]. Gemiddeld moet je 4 tot 5 keer in een seizoen een jeugdwedstrijd fluiten. 

LET OP: je blijft zelf verantwoordelijk voor het fluiten van de aangewezen wedstrijd. Je vervanger is hier dus niet verantwoordelijk voor. 

Zorg dat je je uiterlijk 15 minuten voor de wedstrijd meldt bij de wedstrijdtafel. Neem ook een fluit en je scheidsrechterskaart mee. Bij de wedstrijdtafel krijg je een herkenbaar scheidsrechtersjasje. 

Sancties

Als je niet komt opdagen, is dit enorm vervelend voor het team waar je staat opgesteld. Het leidt tot irritatie en spelbederf. Wij gaan er dan ook van uit dat dit niet gebeurt. Duidelijk zijn we wel, want bij een no-show geldt dat het bestuur gepaste maatregelen kan nemen. 

Wedstrijdformulier

Na afloop van een wedstrijd vul je het digitale wedstrijdformulier in. De inloggegevens krijg je via de mail en in een SMS-bericht. 

Veiligheid

Beenschermers en een bitje zijn verplicht volgens de officiƫle spelregels. Let hier als scheidsrechter goed op. Zorg er als scheidsrechter voor dat alle toeschouwers zich achter de hekken bevinden.

Gele en rode kaarten

Vermeld op het digitale wedstrijdformulier altijd de gegeven gele en rode kaarten, ook die aan coaches. 

Scheidsrechterscursus (CS-kaart)

Alle spelende leden vanaf 14 jaar moeten in het bezit zijn van een CS-kaart. Hiermee waarborgt HMHC de spelregelkennis van haar spelers en wordt er voldaan aan de KNHB-eis voor clubscheidsrechters. Voor de senioren en junioren vanaf de B-jeugd die nog geen CS-kaart hebben, organiseert de Arbitragecommissie tenminste tweemaal per jaar en scheidsrechtersexamen. 

Als het lid niet in staat is deze cursus te volgen, dient hij/zij zelf te zorgen dat hij/zij (eventueel elders) de cursus binnen het seizoen kan volgen om de CS-kaart te halen. Als de cursist het examen niet met goed gevolg aflegt zal hij/zij zich voor de eerstvolgende cursus weer moeten aanmelden tot het examen succesvol is afgerond. Mocht een lid weigeren zijn CS-kaart te halen, dan zal het bestuur passende maatregelen nemen. 

De examens worden in beginsel gehouden in de eerste maanden van het nieuwe seizoen. De Arbitragecommissie bepaalt ad hoc of en wanneer er meerdere examendata nodig zijn en zal deze tijdig kenbaar maken via de website en via de mail. 

Alls (nieuwe) ouders van jeugdleden die niet in het bezit zijn van een CS-kaart, of ouders die en opfriscursus willen volgen, kunnen zich opgeven om deze kaart te behalen. of hun kennis te verbeteren. Ouders van de jongste jeugd worden betrokken als spelleiders en worden vervolgens aangemoedigd om hun CS-kaart te halen. 

Scheidsrechterskaart kwijt of verlopen?

Heb je ooit een kaart gehaald, maar heb je die kaart niet meer? Dan is het verstandig om opnieuw examen te doen. 

Mail voor meer informatie naar [email protected]

Arbitrage - Regels hockeybond

Klik hier voor meer informatie over de spelregels.