Dames 1 - op de rug.JPG Dames 2.JPG hmhcbanner-1920-1.jpg hmhcbanner-1920-3.jpg HMHCbanner-1920-B.jpg hmhcbanner-1920-F3.jpg Veteranen B - spel.JPG
 

Zaalhockey

Voor senioren, jeugd O18 t/m O10 is zaalhockey dé manier om tijdens de winterstop aan de conditie, spelinzicht en techniek te blijven werken. En het is ook nog eens supergezellig!


Algemene regels

  1. Alle spelers, begeleiding en zaalleiding dienen schoenen te dragen met schone (witte) zolen, die niet afgeven op de vloer.
  2. Voor zaalspelers is het gebruik van een zaalhandschoen en zaalstick verplicht.
  3. Teams zorgen zelf voor zaalballen.
  4. Keepers dienen riempjes met metalen gespen te vervangen, zaalriempjes zitten standaard in de keeperstas of zijn verkrijgbaar op de coachavond.
  5. We zijn te gast in de hallen; houd je aan de daar geldende regels!
  6. Wees sportief zowel binnen als buiten de lijnen. Fair Play!

Veel informatie over zaalhockey is te vinden op de website van de KNHB. Check regelmatig de standenmotor, bij voorkeur iedere vrijdag voor de juiste tijden van je wedstrijd die op zaterdag of zondag gespeeld zal worden. www.knhb.nl/kenniscentrum/standenmotor

 

Algemene informatie over zaalhockey

Ga op de website van de KNHB naar Kenniscentrum, hockeysoorten en kies zaalhockey, voor algemene informatie over zaalhockey en rondom de competitie.

 

Zaalhockey regels en verschillen met het veld

Ga op de website van de KNHB naar Kenniscentrum, scheidsrechters, alles over de spelregels, voor informatie over:
  1. spelreglement zaalhockey (ook informatie over speelgerechtigheidsregels);
  2. zaalhockeyregels Jongste Jeugd 2017-2018;
  3. aandachtspunten spel- en teambegeleiders;
  4. afspraken Clubscheidsrechters en CS+ zaalhockey 2019-2020;
  5. verschillen spelregels veld- en zaalhockey.

Instructie voor zaalleiding

De zaalleiding:
  1. bestaat altijd uit twee personen die in en om de zaal/wedstrijdtafel aanwezig zijn;
  2. bewaakt bloktijd (2 uur, m.u.v. de toppoules);
  3. instrueert teams over neerleggen/opruimen balken;
  4. begeleidt bij opruimen afval;
  5. inspecteert de kleedkamers na elke wissel;
  6. indien laatste team van de dag: er op toezien dat de balken en doelen opgeruimd worden, tenzij de beheerder van de zaal aangeeft dat het niet nodig is i.v.m. een hockeywedstrijd de volgende ochtend.

Informatie trainingen

Zorg dat je op tijd bent. Actuele trainingsinformatie is altijd te vinden op de website van HMHC. De trainingstijden zijn krap, dus zorg omgekleed klaar te staan. Bij de O12-teams worden ouders verzocht mee te helpen aan het begin en eind van de training met het neerleggen en opruimen van de balken. De balken zijn zwaar en het kost veel trainingstijd als de kinderen deze zelf moeten neerleggen.

Boete-overzicht

De KNHB heeft straffen bepaald voor 'onregelmatigheden' bij zaalhockey. Bijvoorbeeld: als een team niet komt opdagen, als er niet gespeeld wordt in een van de thuispartij afwijkend tenue, als een wedstrijd niet ordelijk verloopt etc. Voor elk van deze (en nog meer) zaken zijn straffen en boetes bepaald. Allemaal te vinden op de website van de KNHB.